lauantai 17. joulukuuta 2016

Joululimppu



                               Joululimppu Villa Iiriksen tapaan                                           

                                                                 1l piimää
                                                                 2 pss kuivahiivaa
                                                                 2 tl pomeranssia
                                                                 2 tl fenkolia
                                                                 2 tl anista
                                                                 2 tl kuminaa
                                                                 3 tl suolaa
                                                                 1,5 dl siirappia
                                                                 5 dl ruisjauhoa
                                                                 n. 14 dl hiivaleipäjauhoja
                      
                      Tee löysähkö taikina isoon astiaan, vaivaa hyvin.
                      Kohota kaksinkertaiseksi.
                      Muista laittaa uuni lämpiämään!
                      Leivo kolme isoa tai neljä pienempää limppua.
                      Kohota ne liinan alla vedottomassa paikassa.
                      Pistele limput ja valele siirappivedellä.
                      Paista keskitasolla 200° noin 30 minuuttia.
                      Anna limppujen levähtää hetki liinan alla ennen kuin herkuttelet ne voin ja juuston kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti